Szukaj

COLWAY

COLVITA

Naturalna metoda wsparcia tkanki łącznej 

COLVITA to kompleks białkowo - roślinno - witaminowy przygotowany na bazie aktywnego biologicznie kolagenu rybiego, który występuje w w synergii z mikronizowanymi konceptakliami z alg Fucus vesiculosus. Kolagen w preparacie Colvita to uwodniony, żywy, trzeciorzędowy kolagen ze skór rybich. To wyjątkowe połączenie, czyni z Colvity nutrikosmetyk i suplement w jednym. 

Doskonale przyswajalny kolagen rybi w synergii z algą i aktywną witaminą E

To unikalny, biodostępny kompleks aminokwasów budulcowych stymulujących procesy metaboliczne, w efekcie których powstaje kolagen wewnątrzustrojowy.  Kolagen to białko młodości i spoiwo naszej tkanki łącznej. W skład kompleksu wchodzi doskonale przyswajalny aktywny kolagen rybi połączony z mikronizatem plemni i lęgni alg atlantyckich oraz witaminą E, która występuje w preparacie w wysokobiodostępnej formie. 

Jakość i bezpieczeństwo stosowania kolagenu rybiego

Firma COLWAY to marka wysoko ocenianych suplementów i kosmetyków nie tylko na rynku polskim. Zastosowany w suplementach  kolagen rybi jest całkowicie naturalny.

Firma COLWAY dba o jakość pozyskiwanego surowca. Ryby z których izoluje się molekuły kolagenowe tworzące potem hydrat – to tołpyga biała (Hypophthalmichthys molitrix) i tołpyga pstra (Hypophthalmichthys nobilis). Ryby te żyją wyłącznie w rzekach i jeziorach, gdzie żywią się głównie planktonem i drobnym pokarmem roślinnym.

Firma, prawo do patentu produkowania hydratu kolagenu, otrzymała od prof. A.Frydrychowskiego który opracował unikatową metodę pozyskiwania hydratu. 

Firma posiada wszelkie wymagane certyfikaty FDA, ISO, HACCP.

Kiedy organizm może potrzebować składników COLVITY ? 

Kolagen stanowi 30% całkowitej masy ludzkich białek i jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. 

Odpowiednia ilość kolagenu sprawia, że skóra jest sprężysta, jędrna i właściwie nawilżona bo kolagen to również siatka proteinowa zabezpieczająca twarz przed zmarszczkami. Dieta warzywna, a także oparta o białka i pokarmy gruboziarniste przyczynia się do zwiększania i utrzymania produkcji kolagenu.

Odpowiedni poziom wysycenia kolagenem, przestrzeni zewnątrzkomórkowej chondrocytów, wzmacnia bardzo istotnie szkielet układu kostnego.

Dlaczego Colvita?

  • To doskonale opracowany preparat zawierający kompleks anabolicznych aminokwasów odpowiedzialnych za budowanie kolagenu. Preparat jest:
    • bogaty w idealnie przyswajalny kolagen rybi, powstały z liofilizacji kolagenu "żywego". Taka forma kolagenu ma wysoką kondensacje peptydów
    • należnej wchłanialności. Aby uzyskać wymaganą przyswajalność składników aktywnych preparat wzbogacono o aktywną formę witaminy E, ekstrakt alg morskich oraz liofilizat cytrynowy. Wszystkie dodatki pełnią funkcje stymulatorów i nośników.
  • Kolagen liofilizowany stanowiący bazę preparatu Colvita jest odporny na:
    • niskie pH żołądkowe
    • działanie enzymów proteolitycznych 
  • Jest to suplement o najwyższej zawartości „kolagenu w kolagenie” . 
    • gdyby porównać stężenie liofilizatu z hydrolizatami, budową biochemiczną białka stanowiącego bazę wyjściową, usieciowanie podjednostek i przyswajalność produktów rozpadu to Colvita jest kilkadziesiąt razy efektywniejsza w działaniu, od innych produktów obecnych na rynku
    • kolagen w preparacie Colvita to uwodniony, żywy, trzeciorzędowy kolagen ze skór rybich.
  • Preparat ma w swoim składzie uderzeniową porcję niezwykle łatwo przyswajalnych peptydów, które, co bardzo istotne, nie alergizują.
  • Colvita zawiera wyjątkową formę Witaminy E -d-alfa tokoferol, w postaci bursztynianu d-tokoferolu wraz z dodatkiem tokotrienoli co czyni z nią bardzo aktywna formę, która nie wypiera z organizmu słabszych kompleksów. Najważniejszą funkcją biologiczną witaminy E jest ochrona organizmu przed niszczącym wpływem wolnych rodników co stawia ją w rzędzie tarcz chroniących komórki przed stresem oksydacyjnym.
  • Algi morskie Fucus Vesiculosus, pochodzą z francuskiego archipelagu. Pozyskiwane są przez firmę francuską specjalizującą się w temacie alg. 
  • Colvita spełnia najbardziej rygorystyczne wymagania stawiane zdrowej żywości.

Wyjątkowość kolagenu rybiego w Colvita:

Jest to kolagen wyjątkowy, który pozyskiwany wyłącznie w Polsce, metodą chronioną patentem nr 206813. Metoda stosowana przez firmę Colway, pozwala, w odróżnieniu od powszechnie używanych hydrolizatów białek zwierzęcych, wyizolować kolagen aktywny biologicznie. Jest on uzyskany drogą liofilizacji czyli sublimacyjnego wymrażania wody heksagonalnej o odpowiednim PH.

Składniki kluczowe Colvity:

Właściwości alg:

  • Zielony (lub zielono-brązowy) proszek, czyli wysuszone albo mikronizowane plechy morszczynów to bardzo dobre żróło białka. Pod względem zawartości białka przewyższają ryby lub wołowinę.
  • W algach znajdują się również inne istotne składniki odżywcze: beta-karoten (bogate źródło), witaminy A,C, D, K, E i z grupy B, łatwo przyswajalne żelazo (przyczynia się do produkcji hemoglobiny i erytrocytów), magnez, selen, potas. Obecne są w nich też bardzo cenne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, a w szczególności kwas gamma-linolenowy. Zawierają ponadto kwas alfa-linolenowy, kwas linolowy, kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas dokozaheksaenowy (DHA).
  • Znajdujące się w nich chlorofil i fitocyjanina ograniczają niszczycielski wpływ wolnych rodników oraz wspomagają oczyszczanie organizm. 

Po co nam kolagen?

  • Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z ok. 20 aminokwasów, zarówno takich, jakie organizm wytwarza sam, jak i takich, które musimy mu dostarczyć w pożywieniu. Nasz kolagen ustrojowy jest swoistym magazynem aminokwasów. 
  • Dieta odgrywa szczególną rolę w produkcji kolagenu, który jest białkiem spajającym tkanki naszego ciała. Wchodzi w skład mięśni, skóry, tkanki łącznej i kości. Dieta warzywna, a także oparta o białka i pokarmy gruboziarniste przyczynia się do zwiększania i utrzymania produkcji kolagenu. 

Rola witaminy E:

  • Najważniejszą funkcją biologiczną witaminy E jest, ochrona organizmu przed niszczącym wpływem wolnych rodników.
  • Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
  • Witamina E dzięki swym właściwościom antyutleniającym jest również pomocna w ochronie krwinek czerwonych (erytrocytów) transportujących tlen do każdej komórki ciała.

    Producent / Podmiot odpowiedzialny:

    Polska firma COLWAY J. Zych, N. Zych Spółka Jawna Koleczkowo 84-207, Hippiczna 2. 
    Firma posiada wszelkie wymagane certyfikaty FDA, ISO, HACCP.


    Skład, sposób użycia:


    Colvita to suplement diety zawierający składniki odżywcze wspierające procesy metaboliczne, których efektem jest powstawanie kolagenu wewnątrzustrojowego oraz prowadzi do skutków opisanych w literaturze medycznej, a właściwych dla pozostałych składników preparatu, tzn. witaminy E i wyciągu z alg morskich.


    IIość w opakowaniu: ilość kapsułek: 60/120 

                                    Ilość netto:  27,6 g  (60 kps) / 55,2 g(120 kps)


    Colvita 60 kapsułek

    Składniki: Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).A

    Zalecane dzienne spożycie:2 kapsułki 
    Skład zalecanej dziennej porcji:

    SkładnikZawartość w 2 kapsułkiRWS*
    Witamina E w 12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu
    w tym mix tokoferoli 35%
    min.2,36 mg -2,58 mg delta tokotrienolu
    min.0,22 g-0,44 mg gamma tokotrienolu
    100%*
    Kolagen rybi48 gbrak
    Algi 300 mgbrak

    * RWS-Referencyjna Wartość Spożycia

    Sposób użycia:
    2 kapsułki dziennie spożyć w trakcie lub po posiłku,

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
    Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.

    Najlepiej spożyć przed końcem: (m-c, rok)/Nr partii: patrz na etykietę na spodzie opakowania.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.


    Colvita 120 kapsułek

    Składniki: Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).A

    Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki 

    Skład zalecanej dziennej porcji :

    SkładnikZawartość w 2 kapsułkiRWS*
    Witamina E w12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu
    w tym mix tokoferoli 35%
    min.2,36 mg -2,58 mg delta tokotrienolu
    min.0,22 g-0,44 mg gamma tokotrienolu
    100%*
    Kolagen rybi48 gbrak
    Algi300 mgbrak

    * RWS-Referencyjna Wartość Spożycia

    Sposób użycia: 2 kapsułki spożyć w trakcie lub po posiłku.

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
    Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.

    Najlepiej spożyć przed końcem: (m-c, rok)/Nr partii: patrz na etykietę na spodzie opakowania.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.

    Czas dostawy: do 3 dni roboczych dni

    Chcemy być tak postrzegani

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów