Szukaj

COLWAY

COLVITA

Liofilizowany kolagen rybi

  • COLVITA zawiera kompleks białkowo - roślinno - witaminowy, przygotowany na bazie kolagenu rybiego.
  • Kompleks wzbogacony o mikronizaty plemni i lęgni alg atlantyckich oraz witaminę E, która występuje w wysoko biodostępnej formie.
  • Kolagen w preparacie COLVITA wytwarzany jest z liofilizowanego kolagenu rybiego.
  • Colway proponuje dwie wielkości opakowań: po 60 i 120 kapsułek.

Doskonale przyswajalny kolagen z witaminą E

Kolagen w preparacie Colvita to uwodniony, trzeciorzędowy kolagen ze skór rybich o wysokiej biodostępnośći:
  • Zliofilizowany kolagen "żywy" ma wysoką kondensację peptydów, co przekłada się na uderzeniową porcję niezwykle łatwo przyswajalnych, nie alergizujących, peptydów,
  • Kolagen liofilizowany stanowiący bazę preparatu Colvita jest odporny na:
    • niskie pH żołądkowe
    • działanie enzymów proteolitycznych
  • Dodatek witaminy E w postaci tokotrienoli oraz liofilizat cytrynowy zwiększa biodostępność kolagenu. 
Oba dodatki pełnią funkcje stymulatorów i nośników co w znacznym stopniu wpływa na zwiększenie przyswajalności kolagenu.


Ponadto dodatek witaminy E, wzmacnia właściwości antyoksydacyjne Colvity.

  • Witamina E w preparacie Colvita to D - alfa tokoferol, w postaci bursztynianu D-tokoferolu, który dla potrzeb suplementu diety, pozyskany został z niemodyfikowanych genetycznie ziaren zbóż
Takie wyjątkowe połączenie pozwala myśleć o Colvicie w kategoriach nutrikosmetyku i jednocześnie suplementu diety.


Jakość i bezpieczeństwo stosowania kolagenu rybiego

Firma COLWAY to marka wysoko ocenianych suplementów i kosmetyków nie tylko na rynku polskim. Zastosowany w suplementach  kolagen rybi jest całkowicie naturalny. Firma, prawo do patentu produkowania hydratu kolagenu, otrzymała od prof. A.Frydrychowskiego który opracował unikatową metodę pozyskiwania hydratu.

Firma COLWAY dba o jakość pozyskiwanego surowca. Ryby z których izoluje się molekuły kolagenowe tworzące potem hydrat – to tołpyga biała (Hypophthalmichthys molitrix) i tołpyga pstra (Hypophthalmichthys nobilis). Ryby te żyją wyłącznie w rzekach i jeziorach, gdzie żywią się głównie planktonem i drobnym pokarmem roślinnym.

Firma posiada wszelkie wymagane certyfikaty FDA, ISO, HACCP.

Kiedy można potrzebować składników COLVITY ? 

Colvita to projekt kosmetyczny, który ma działać wspomagająco dla zapewnienia naszej skórze lepszego wyglądu z maksymalnym poprawieniem jej gęstości  

  • Odpowiednia ilość kolagenu sprawia, że skóra jest sprężysta, jędrna i właściwie nawilżona bo kolagen to również siatka proteinowa zabezpieczająca skórę twarzy przed zmarszczkami.

Kolagen w formie liofilizowanej włącza naturalne procesy metaboliczne, wspomagające odtworzenie  kolagenu ciała ludzkiego. 

Odpowiedni poziom wysycenia kolagenem, przestrzeni zewnątrzkomórkowej, chondrocytów, wzmacnia bardzo istotnie szkielet układu kostnego.

Kolagen stanowi 30% całkowitej masy ludzkich białek i jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała.


Dlaczego preparat Colvita ?

  • To Konsumencki Lider Jakości  2020 roku w Plebiscycie Konsumenckim.
  • To doskonale opracowany preparat zawierający kompleks anabolicznych aminokwasów odpowiedzialnych za budowanie kolagenu. 
  • Colvita spełnia najbardziej rygorystyczne wymagania stawiane zdrowej żywości.
  • Preparat ma w swoim składzie uderzeniową porcję niezwykle łatwo przyswajalnych peptydów, które, co bardzo istotne, nie alergizują.
  • Algi morskie, Fucus Vesiculosus, pochodzą z czystych wód francuskiego archipelagu Brehat.
    • Pozyskiwane są przez firmę specjalizującą się w temacie pozyskiwania alg, co ma wpływ na jakość surowca.
  • Preparat opracowany z zachowaniem zasad synergii. W kompleksie obok dobrze przyswajalnego kompleksu liofilizowanego kolagenu znajduje się  witamina E w postaci wysoce biodostępnego D-alfa tokotrienolu, liofilizat cytrynowy oraz lęgnie i plemnie z alg Fucus Vesiculosus
Jest to suplement o wysokiej zawartości „kolagenu w kolagenie” :
  • kolagen w preparacie Colvita to uwodniony, żywy, trzeciorzędowy kolagen pochodzący ze skór rybich.



Wyjątkowość kolagenu rybiego w Colvita :

Jest to kolagen, który pozyskiwany jest wyłącznie w Polsce a metoda chroniona jest patentem nr 206813

Metoda stosowana przez firmę Colway, pozwala, w odróżnieniu od powszechnie używanych hydrolizatów białek zwierzęcych, wyizolować kolagen aktywny biologicznie. Jest on uzyskany drogą liofilizacji czyli sublimacyjnego wymrażania wody heksagonalnej o odpowiednim pH.

Składniki kluczowe Colvity :

Algi Fucus vesiculosus

  • Zielony (lub zielono-brązowy) proszek, czyli wysuszone albo mikronizowane plechy morszczynów to bardzo dobre źródło białka. Pod względem zawartości białka przewyższają ryby lub wołowinę.
  • W algach znajdują się również inne istotne składniki odżywcze: 
    • beta-karoten (bogate źródło), 
    • witaminy A,C, D, K, E 
    • witaminy z grupy B, 
    • łatwo przyswajalne żelazo (przyczynia się do produkcji hemoglobiny i erytrocytów), 
    • magnez, selen, potas 
    • nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, a w szczególności kwas gamma-linolenowy. 
  • Znajdujące się w nich chlorofil i fitocyjanina ograniczają niszczycielski wpływ wolnych rodników oraz wspomagają oczyszczanie organizm. 

Kolagen

  • Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z ok. 20 aminokwasów, zarówno takich, jakie organizm wytwarza sam, jak i takich, które musimy mu dostarczyć w pożywieniu. 
  • Kolagen to białko młodości i spoiwo naszej tkanki łącznej.
  • Kolagen ustrojowy jest swoistym magazynem aminokwasów. 
  • Kolagen to również jeden ze składników mięśni, skóry, tkanki łącznej i kości. 

Witamina E:

  • Witamina E w preparacie, COLVITA, występuje w dwóch postaciach 
  • Najważniejszą funkcją biologiczną witaminy E jest ochrona organizmu przed niszczącym wpływem wolnych rodników.
  • Witamina E dzięki swym właściwościom antyutleniającym jest również pomocna w ochronie krwinek czerwonych (erytrocytów) transportujących tlen do każdej komórki ciała.

    Dieta warzywna, a także oparta o białka i pokarmy gruboziarniste przyczynia się do zwiększania i utrzymania produkcji kolagenu.

    Producent / Podmiot odpowiedzialny:

    Polska firma COLWAY J. Zych, N. Zych Spółka Jawna Koleczkowo 84-207, Hippiczna 2. 
    Firma posiada wszelkie wymagane certyfikaty FDA, ISO, HACCP.


    Skład, sposób użycia:


    Colvita to suplement diety zawierający składniki odżywcze wspierające procesy metaboliczne, których efektem jest powstawanie kolagenu wewnątrzustrojowego. 

    Preparat prowadzi do skutków opisanych w literaturze medycznej, a właściwych dla pozostałych składników preparatu, tzn. witaminy E oraz wyciągu z alg morskich. 


    IIość w opakowaniu: ilość kapsułek: 60/120 

                                        Ilość netto:  27,6 g  (60 kps) / 55,2 g(120 kps)


    Colvita 60 kapsułek

    Składniki: Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).A

    Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki 
    Skład zalecanej dziennej porcji:

    Składnik2 kapsułkiRWS*
    Witamina E w 12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu
    w tym mix tokoferoli 35%
    min.2,36 mg -2,58 mg delta tokotrienolu
    min.0,22 g-0,44 mg gamma tokotrienolu
    100%*
    Kolagen rybi48 gbrak
    Algi 300 mgbrak

    * RWS-Referencyjna Wartość Spożycia

    Sposób użycia:
    2 kapsułki dziennie spożyć w trakcie lub po posiłku,

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
    Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.

    Najlepiej spożyć przed końcem: (m-c, rok)/ Nr partii: patrz na etykietę na spodzie opakowania.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.


    Colvita 120 kapsułek

    Składniki: Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).A

    Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki 

    Skład zalecanej dziennej porcji :

    Składnik 2 kapsułkiRWS*
    Witamina E w12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu
    w tym mix tokoferoli 35%
    min.2,36 mg -2,58 mg delta tokotrienolu
    min.0,22 g-0,44 mg gamma tokotrienolu
    100%*
    Kolagen rybi48 gbrak
    Algi300 mgbrak

    * RWS-Referencyjna Wartość Spożycia

    Sposób użycia: 2 kapsułki spożyć w trakcie lub po posiłku.

    • Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
    • Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    • Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.
    • Nie spożywać jeżeli występuje uczulenie na którykolwiek składnik suplementu Żywnościowego

    Najlepiej spożyć przed końcem: (m-c, rok)/Nr partii: patrz na etykietę na spodzie opakowania.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.

    Czas dostawy: do 3 dni roboczych dni

    Chcemy być tak postrzegani

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów