Szukaj

COLWAY

COLVITA

Naturalna metoda wsparcia tkanki łącznej 

COLVITA to kompleks białkowo - roślinno - witaminowy, przygotowany na bazie aktywnego biologicznie kolagenu rybiego, który występuje w preparacie w synergii z mikronizowanymi konceptakliami z alg, Fucus vesiculosus. 

Kolagen w preparacie Colvita to uwodniony, żywy, trzeciorzędowy kolagen ze skór rybich. To wyjątkowe połączenie czyni z Colvity nutrikosmetyk i suplement diety w jednym. 

Doskonale przyswajalny kolagen rybi z aktywną witaminą E

Kolagen w preparacie COLVITA  wytwarzany jest z liofilizowanego kolagenu rybiego.  W skład kompleksu wchodzą mikronizaty plemni i lęgni alg atlantyckich oraz witamina E, która występuje w preparacie w wysoko biodostępnej formie. 

Jakość i bezpieczeństwo stosowania kolagenu rybiego

Firma COLWAY to marka wysoko ocenianych suplementów i kosmetyków nie tylko na rynku polskim. Zastosowany w suplementach  kolagen rybi jest całkowicie naturalny. Firma, prawo do patentu produkowania hydratu kolagenu, otrzymała od prof. A.Frydrychowskiego który opracował unikatową metodę pozyskiwania hydratu.

Firma COLWAY dba o jakość pozyskiwanego surowca. Ryby z których izoluje się molekuły kolagenowe tworzące potem hydrat – to tołpyga biała (Hypophthalmichthys molitrix) i tołpyga pstra (Hypophthalmichthys nobilis). Ryby te żyją wyłącznie w rzekach i jeziorach, gdzie żywią się głównie planktonem i drobnym pokarmem roślinnym.

Firma posiada wszelkie wymagane certyfikaty FDA, ISO, HACCP.

Kiedy organizm może potrzebować składników COLVITY ? 

Colvita to projekt kosmetyczny, który ma zapewnić naszej skórze lepszy wygląd z maksymalnie poprawioną gęstością skóry. Odpowiednia ilość kolagenu sprawia, że skóra jest sprężysta, jędrna i właściwie nawilżona bo kolagen to również siatka proteinowa zabezpieczająca skórę twarzy przed zmarszczkami.

Kolagen w formie liofilizowanej włącza naturalne procesy metaboliczne, wspomagające odtworzenie  kolagenu ciała ludzkiego. 

Odpowiedni poziom wysycenia kolagenem, przestrzeni zewnątrzkomórkowej, chondrocytów, wzmacnia bardzo istotnie szkielet układu kostnego. 

Kolagen stanowi 30% całkowitej masy ludzkich białek i jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała.

Dlaczego Colvita?

  • To Konsumencki Lider Jakości w 2020 roku w Plebiscycie Konsumenckim.
  • To doskonale opracowany preparat zawierający kompleks anabolicznych aminokwasów odpowiedzialnych za budowanie kolagenu. Colvita to również aktywna forma witaminy E oraz algi z czystych wód Archipelagu Brehat.
  • Preparat jest:
    • bogaty w idealnie przyswajalny kolagen rybi, powstały z liofilizacji kolagenu "żywego". Taka forma kolagenu ma wysoką kondensację peptydów, 
    • należytej wchłanialności. Aby uzyskać wymaganą przyswajalność składników aktywnych preparat wzbogacono o aktywną formę witaminy E, ekstrakt alg morskich oraz liofilizat cytrynowy. Wszystkie dodatki pełnią funkcje stymulatorów i nośników.
  • Kolagen liofilizowany stanowiący bazę preparatu Colvita jest odporny na:
    • niskie pH żołądkowe
    • działanie enzymów proteolitycznych 
  • Jest to suplement o najwyższej zawartości „kolagenu w kolagenie” :
    • gdyby porównać stężenie liofilizatu z hydrolizatami, budową biochemiczną białka stanowiącego bazę wyjściową, usieciowanie podjednostek i przyswajalność produktów rozpadu, to kolagen zawarty w preparacie Colvita jest kilkadziesiąt razy efektywniejszy w działaniu, od innych produktów obecnych na rynku
    • kolagen w preparacie Colvita to uwodniony, żywy, trzeciorzędowy kolagen pochodzący ze skór rybich.
  • Preparat ma w swoim składzie uderzeniową porcję niezwykle łatwo przyswajalnych peptydów, które, co bardzo istotne, nie alergizują.
  • Colvita zawiera wyjątkową formę Witaminy E:
    • D - alfa tokoferol, w postaci bursztynianu D-tokoferolu, pozyskany z niemodyfikowanych genetycznie ziaren zbóż 
    • Tokotrienole czyli bardzo wysoce biodostępną postać witaminy E. 
  • Najważniejszą funkcją biologiczną witaminy E jest ochrona organizmu przed uszkodzeniami oksydacyjnymi białek.
  • Algi morskie, Fucus Vesiculosus, pochodzą z czystych wód francuskiego archipelagu Brehat. Pozyskiwane są przez firmę specjalizującą się w temacie pozyskiwania alg. 
  • Colvita spełnia najbardziej rygorystyczne wymagania stawiane zdrowej żywości.

Wyjątkowość kolagenu rybiego w Colvita:

Jest to kolagen wyjątkowy, który pozyskiwany jest wyłącznie w Polsce, metodą chronioną patentem nr 206813. Metoda stosowana przez firmę Colway, pozwala, w odróżnieniu od powszechnie używanych hydrolizatów białek zwierzęcych, wyizolować kolagen aktywny biologicznie. Jest on uzyskany drogą liofilizacji czyli sublimacyjnego wymrażania wody heksagonalnej o odpowiednim pH.

Składniki kluczowe Colvity:

Algi Fucus vesiculosus

  • Zielony (lub zielono-brązowy) proszek, czyli wysuszone albo mikronizowane plechy morszczynów to bardzo dobre źródło białka. Pod względem zawartości białka przewyższają ryby lub wołowinę.
  • W algach znajdują się również inne istotne składniki odżywcze: 
    • beta-karoten (bogate źródło), 
    • witaminy A,C, D, K, E 
    • witaminy z grupy B, 
    • łatwo przyswajalne żelazo (przyczynia się do produkcji hemoglobiny i erytrocytów), 
    • magnez, selen, potas 
    • nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, a w szczególności kwas gamma-linolenowy. 
  • Znajdujące się w nich chlorofil i fitocyjanina ograniczają niszczycielski wpływ wolnych rodników oraz wspomagają oczyszczanie organizm. 

Kolagen

  • Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z ok. 20 aminokwasów, zarówno takich, jakie organizm wytwarza sam, jak i takich, które musimy mu dostarczyć w pożywieniu. 
  • Kolagen to białko młodości i spoiwo naszej tkanki łącznej.
  • Kolagen ustrojowy jest swoistym magazynem aminokwasów. 
  • Kolagen to również jeden ze składników mięśni, skóry, tkanki łącznej i kości. 

Witamina E:

  • Witamina E w preparacie, COLVITA, występuje w dwóch postaciach 
  • Najważniejszą funkcją biologiczną witaminy E jest ochrona organizmu przed niszczącym wpływem wolnych rodników.
  • Witamina E dzięki swym właściwościom antyutleniającym jest również pomocna w ochronie krwinek czerwonych (erytrocytów) transportujących tlen do każdej komórki ciała.

    Dieta warzywna, a także oparta o białka i pokarmy gruboziarniste przyczynia się do zwiększania i utrzymania produkcji kolagenu.

    Producent / Podmiot odpowiedzialny:

    Polska firma COLWAY J. Zych, N. Zych Spółka Jawna Koleczkowo 84-207, Hippiczna 2. 
    Firma posiada wszelkie wymagane certyfikaty FDA, ISO, HACCP.


    Skład, sposób użycia:


    Colvita to suplement diety zawierający składniki odżywcze wspierające procesy metaboliczne, których efektem jest powstawanie kolagenu wewnątrzustrojowego. Preparat prowadzi do skutków opisanych w literaturze medycznej, a właściwych dla pozostałych składników preparatu, tzn. witaminy E oraz  wyciągu z alg morskich. 


    IlośćIość w opakowaniu: ilość kapsułek: 60/120 

                                    Ilość netto:  27,6 g  (60 kps) / 55,2 g(120 kps)


    Colvita 60 kapsułek

    Składniki: Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).A

    Zalecane dzienne spożycie:2 kapsułki 
    Skład zalecanej dziennej porcji:

    SkładnikZawartość w 2 kapsułkiRWS*
    Witamina E w 12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu
    w tym mix tokoferoli 35%
    min.2,36 mg -2,58 mg delta tokotrienolu
    min.0,22 g-0,44 mg gamma tokotrienolu
    100%*
    Kolagen rybi48 gbrak
    Algi 300 mgbrak

    * RWS-Referencyjna Wartość Spożycia

    Sposób użycia:
    2 kapsułki dziennie spożyć w trakcie lub po posiłku,

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
    Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.

    Najlepiej spożyć przed końcem: (m-c, rok)/Nr partii: patrz na etykietę na spodzie opakowania.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.


    Colvita 120 kapsułek

    Składniki: Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).A

    Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki 

    Skład zalecanej dziennej porcji :

    SkładnikZawartość w 2 kapsułkiRWS*
    Witamina E w12 mg ekwiwalent alfa-tokoferolu
    w tym mix tokoferoli 35%
    min.2,36 mg -2,58 mg delta tokotrienolu
    min.0,22 g-0,44 mg gamma tokotrienolu
    100%*
    Kolagen rybi48 gbrak
    Algi300 mgbrak

    * RWS-Referencyjna Wartość Spożycia

    Sposób użycia: 2 kapsułki spożyć w trakcie lub po posiłku.

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
    Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
    Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.

    Najlepiej spożyć przed końcem: (m-c, rok)/Nr partii: patrz na etykietę na spodzie opakowania.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opakowaniu.

    Czas dostawy: do 3 dni roboczych dni

    Chcemy być tak postrzegani

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów